SUOMI
 | 
ENGLISH

2. marraskuuta 2020

Syystuulia


Oiva Toikka kokosi 30 vuoden lasilinnut juhlanäyttelyyn Arabian museoon vuonna 2002. 

Näyttelyn nimi oli Lintujuhla ja sen oli suunnitellut Markku Salo. Toikan linnut syntyivät kokeiluina sekä virheillä että vahingoilla höystettyinä. Hän esitteli näyttelyssä kolmen kiwi-linnun sarjan, ja lintujen seuraksi hän liitti munat. Toikkaa oli kiehtonut kiwi-linnun hupaisa tapa tuottaa valtavia munia. Vuosimunasarja sai alkunsa samana vuonna ja jatkuu edelleen. Kruunassa on myynnissä 41 Oiva Toikan munaa.  Vuosimunien joukossa on myytävänä myös vuonna 1996 valmistuneet Hakin Muna, Kultamuna, Punainen Muna ja Musta Muna.


Marraskuussa napsautellaan valot päälle, ja kodin viihtyisyys punnitaan. Jokainen sisustukseen käytetty ponnistus tuo nyt talven lähestyessä arkeen lisäarvoa. Jos oma aika tai taito ei tahdo riittää harmonisen ja viihtyisän kokonaisuuden luomiseen, kannustan kääntymään asiantuntevan ammattilaisen puoleen. Ideoita ja inspiraatiota saa kotimuseoista ja vanhoista kirjoista, esim. Tapiolan koteja -kuvateoksesta. 


Sain eräältä asiakkaaltani ilahduttavan viestin Tammisaaresta. Alvar Aallon suunnittelemista yksityiskodeista pienin ja myös viimeinen, Villa Skeppet (1969-70), on avattu vierailijoille. Aalto piirsi talon ystävilleen kirjailija Göran Schildtille ja tämän vaimolle Christinelle ja otti suunnittelussa huomioon asukkaiden harrastukset ja intohimot purjehduksesta Välimeren historiaan. Esittelyjä voi varata osoitteessa villaskeppet.fi.


Kokosin viereisiin kuviin esimerkkejä syksyn tarjonnasta. Kotimainen tuotanto on ollut kattavaa ja kannattavaa. Kestäviä ja kunnollisia huonekaluja, valaisimia, kodintekstiilejä ja arkitavaroita on maassamme osattu valmistaa. Niillä on suurta käyttöarvoa edelleen, ja niistä välittyy Kaj Franckin, Saara Hopean, Oiva Toikan, Alvar Aallon ja Paavo Tynellin ja monen muun suunnittelijan ammattitaito.


Yllättäkää itsenne ja tutustukaa laajemmin suomalaiseen muotoiluun. Näissä hankinnoissa ei määrä korvaa laatua, vaan kerralla hyvin harkittu ostos kestää aikaa ja mukautuu elämän menoon. Kruunan tavarat tulevat tyytyväisiltä käyttäjiltä, ja ne on teille jo valmiiksi valikoitu.


Tervetuloa ostoksille Kruununhakaan! Kruunan lisäksi lähikortteleista löytyvät suomalaiseen muotoiluun erikoistuneet liikkeet Fasetti, Kaunis Arki ja Lasikammari.  


Terveisin,

Pasi Pusa

040 5509001


Kruuna Finnish living

Maurinkatu 8-12

00170 Helsinki

info@kruuna.fi

pasi.pusa@gmail.comOiva Toikan Nuutajärvelle suunnittelemia lasimunia.

Etätyöpisteeksi kelpaa edelleen Einari Kyöstilän vuonna 1938 Keravan Puusepäntehtaan mallistoon suunnittelema lipasto.

Rut Brykin Lintunen saattaa olla jonkun haaveilema taidelahja. Se on valmistettu Arabian tehtaassa 1950-luvulla.

Kruununhaassa voit käydä hypistelemässä ja kokeilemassa.